01/05/2022 Beker RAVB JM14

Fier

Dag van de arbeid: werkendag voor de U14 op deze mooie zondag. In de beker van Antwerpen en Vlaams-Brabant moesten ze, inclusief (halve) finale, maar liefst 120 minuten aan de bak. Misschien een beetje veel van het goede, maar zoals het ons – topsporters – past, is dat geen enkel probleem mits de nodige dosis hotdogs en pannenkoeken tussendoor en achteraf. Al kwam Wolf zeer teleurstellend zelfs niet in de buurt van zijn record van tien.

Dan ging het hem even voordien op het handbalveld veel beter af. Daar had hij na mooi samenspel een paar knappe goals gemaakt vanop de pivotpositie. Zo bracht hij ons in een spannende, sfeervolle finale in het kielzog van een sterk Uilenspiegel. Dat wat later dan toch de veer brak, ondanks een dominante Ward, was niet meer dan normaal.

Een eerlijke 12-7 en welverdiende tweede plaats als resultaat. Met als orgelpunt een welgemeend applaus van de hele zaal. Het haar op de armen van een coach gaat van minder rechtop staan.

Voordien waren Sasja, GBSK, Leuven en Atomix al voor de bijl gegaan, na aangename partijen. Matz maakte – hoera! – een mooi doelpunt, terwijl hij in zijn hoofd al aan de pannenkoeken dacht. Net als – hoera, hoera! – Emiel en Giulia! Rune en Seppe maakten, zoals vaak, een karrenvracht. We beschouwen dat soms verkeerdelijk als vanzelfsprekend, want het blijft bijzonder knap.

Alissia kreeg een elleboog en dat heeft de onfortuinlijke dader mogen voelen vanaf dan. Ook Joline deed een aantal jongens, enkel met haar bliksemblik, een eind achteruit deinzen. Ondertussen waren Yonah en Mats hun (al dan niet relatief) bedrijvige zelf. Alleszins: dat het plezant was! Dat dit team – ieder van ons op zijn eigen ritme en manier – stappen zet, staat vast.

Een laatste opdracht vanuit mijn hoedanigheid als leerkracht Nederlands: “Je wint geen goud, je verliest zilver”, verwissel de persoonsvormen van plaats.

P.S. Raadsel! Het is een gevoel en je bent het als een gieter…