top of page
Afbeelding1.jpg

OLSE Merksem – Uilenspiegel  37-25

 
Na een zeer geslaagde Bart Coppenscup in Roeselare, waarbij de superlatieven vanuit Oost- en West-Vlaanderen over onze jongens en meisjes nog steeds aan het overwaaien zijn, was het tijd om onze competitie terug aan te vatten.
 

En deze eerste competitiewedstrijd van 2023 kondigde zich alvast aan om duimen en vingers aan af te likken. Niemand minder dan de stadsgenoot uit het zuiden, Uilenspiegel, was onze tegenstander. Uilenspiegel kondigde zich aan als een te duchten tegenstander aangezien
zij ook op 0 verlieswedstrijden stonden en dus ook de overwinningen aan mekaar hadden gerijgd. Een rasechte derby tussen Noord en Zuid om (voorlopig) te bepalen wie de ‘ploeg vant Stad’ is.

 

Onze JM14 waren 100% gemotiveerd voor de wedstrijd, want niemand minder dan ‘de-coach-van-vorig-seizoen’ Simon had plaats gevat in de tribunes en onder zijn goedkeurend oog wilden ze een fenomenale prestatie afleveren.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal namen onze JM14 het voortouw en gingen volledig uit van eigen sterkte. Al snel werd duidelijk dat het gevaar bij Uilenspiegel kwam van 2 atletische jongens. Onze JM14 deed er alles aan om hen echter het score te beletten, wat meermaals lukte en waarbij er ook nog gerekend kon worden op Rares in doel. In aanval lag de ruimte voornamelijk op de linkerkant en deze ruimte werd meermaals goed benut door Rune en Seppe. De rechterkant werd bij Uilenspiegel goed afgedekt door 1 van de atletische jongens, waarbij Alissia minder in schotpositie kon komen, maar waarbij ze wel enkele malen ruimte kon creëren voor de pivotspelers, Victor of Dieter, of onze hoekspeler Tijs.

 

Met een halftime-score van 21-11 kon onze JM14 met een goed gevoel de ‘warme’ kleedkamer op zoeken…..zou je denken want onze JM14 koos voor een verder verblijf in de toch wel koude zaal.

 

Door deze toch wel onverwachte tussenstand konden onze coaches wat switchen in posities en in spelers. Ook de coaches van Uilenspiegel hadden de nodige aanpassingen in spelbezettingen gedaan en posteerden hun 2 atleten naast elkaar. Verdedigend een lastige taak, maar met lijf en leed werd geprobeerd hen het scoren te beletten. En als dat niet lukte stond Yonah, gestart in doel in de 2de helft, bij momenten echt pal op enkele kanonskogels. In aanval lag de ruimte nog steeds op de linkerkant. Ditmaal was het aan Alissia om meermaals van deze ruimte te profiteren en te scoren of de vrijgespeelde Mats, op hoek, aan te spelen. Mats beschaamde dit vertrouwen niet en werkte zijn kansen dan ook vlot af. Op de rechterkant nog steeds een sterke atleet in verdediging. Doch vond Jolien meermaals onze rechterhoek en onze pivot. Giula, op hoek, greep hierbij ook de nodige scoringskansen ten volle.

 

Onder het oog van coach Pjotr van het fanionteam, die meermaals een goedkeurende blijk van erkenning gaf, en van het fanionteam zelf werd de eindscore vastgelegd op 37-25, een enorm grote glimlach dus op de gezichten van onze coaches.

 

Een dank aan de scheidsrechters Toon en Jeroen (hun vader/zoon moment van de dag) om deze wedstrijd te leiden en er zo mee voor te zorgen dat we als supporter een faire wedstrijd te zien kregen. Dank aan Bregt, Fanny en Uilenspiegel om ‘de tafel’ te doen.

 

Ook dank aan Simon, met baard (niet afdoen Simon het staat je), met je onverwachte aanwezigheid. Jouw eeuwige rust en vertrouwen daalde duidelijk neer op onze JM14 en zorgde voor extra motivatie.

bottom of page