Zandvliet – OLSE Merksem 17-32

De vijfde wedstrijd van onze jongens en meisjes vond plaats in de noordelijke regionen van onze Stad, dit tegen Zandvliet. Vanuit het iets zuidelijker gelegen Merksem waren héél wat supporters mee afgezakt naar sporthal De Polder.

 

Onze jongens en meisjes stonden nog steeds genoteerd zonder verlieswedstrijd en bij iedere gespeelde wedstrijd zie de ploeg groeien naar een nog homogenere groep en bijhorend een hoger niveau. Dit is ook deels te danken aan de telkens (bijna) volledige opkomst van de spelers/speelsters.

 

Onze tegenstander Zandvliet bestond ook uit een mix jongens/meisjes en stonden in het klassement genoteerd met 2 overwinningen en 1 verlies. Hieruit kon dus weinig opgemaakt worden en stuurden onze coaches een straf team het veld op.

 

In de 1ste helft iedereen op zijn vaste posities en dit resulteerde in een vlot spel met heel wat scorend vermogen en heel wat mooie assists. Verdedigend stond alles als een huis en deed keepster Yonah op de juiste momenten de deur helemaal op slot. Een sterke 1ste helft dus waar onze jongens en meisjes hun suprematie duidelijk toonden aan publiek en tegenstander, bewijze de ruststand: 4-16.

 

Deze ruststand gaf de coaches de mogelijkheid om de 2de helft te gebruiken om op enkele zaken te experimenteren. Spelers/speelsters kregen een andere positie aangewezen, andere spelers/speelsters dienden hierdoor meer verantwoordelijkheid en durf aan de dag te leggen. Deze keuze van de coaches zorgde er voor dat de 2de helft lange tijd gelijk opgaand ging. Maar in de laatste 5 minuten kregen onze spelers/speelster een ‘thuis-gevoel’ op hun andere positie/posities en kon er terug wat afstand genomen worden.

 

Eindstand 17-32, na een mooie wedstrijd van onze JM14 en waar menig supporter tevreden was met het stijgende niveau van spelers/speelster maar vooral van de PLOEG die groeit.

 

Volgende week spelen we in eigen zaal tegen Lier en hopen onze JM14 weer  heel wat supporters te mogen verwelkomen. Dus bij deze, graag iedereen present!!!