top of page
VHV Kwalificatie J16.jpg

14/01/2023 VHV kwalificatieronde J16

 

Na een goede voorbereiding bij aanvang van het jaar 2023, waarbij in Roeselare de eindwinst van de Bart Coppens-cup voor onze J16 was, was het op 14/01/2023 dan tijd voor een eerste krachtmeting met andere teams uit Vlaanderen in de VHV- kwalificatieronde.
 

Onze jongens stonden ingedeeld in een groep met Uilenspiegel, Atomix, Pelt en Kortrijk. De eerste 2 ploegen waren ons niet onbekend en hiervan wisten onze jongens dat het een haalbare kaart zou zijn. Pelt en Kortrijk waren ons onbekend, doch bij het bekijken van de rangschikking in hun betreffende regio zou dit voor onze jongens wel eens een stevige krachtmeting kunnen zijn.
 

Wedstrijd 1: Uilenspiegel – OLSE Merksem  10 - 16

De eerste wedstrijd was er niet zomaar ééntje, het was onmiddellijk een derby tegen de stadsgenoten uit Wilrijk. In de reguliere competitie hadden we tegen hen al winst behaald, echter over een wedstrijd van 20 minuten kan er van alles gebeuren.

Onze jongens lieten het echter niet aan hun hart komen en namen het heft onmiddellijk in handen, stelselmatig liepen onze jongens uit. Het gevaar kwam in eerste instantie van de rechterbak van Uilenspiegel, maar deze speler werd vlug aan banden gelegd. Ondertussen speelden onze jongens hun kenmerkend spel: snelle aanvallen, wissels werden vlot afgerond.

Bij Uilenspiegel vond er een wissel plaats, rechterhoek naar bak, die hen enkele scores opleverden. Echter stond onze verdediging, incl. keeper, pal en vond Uilenspiegel moeilijk de gaatjes in onze verdediging. De wedstrijd werd verder vlot uitgespeeld en de 1ste overwinning van de dag was een feit. Coach en spelers tevreden!

 

Westrijd 2: OLSE Merksem – Atomix  18 – 5

De 2de wedstrijd van onze J16 was tegen Atomix en hiervan konden we, met alle respect voor de tegenstander, zeggen dat het de gemakkelijkste was. Aanval en verdediging waren een geoliede machine, waarbij er echt niets sputterde.

Deze wedstrijd gaf coach Dirk de kans om de bankzitters uit de 1ste wedstrijd warm te laten spelen.

Een vlotte winst dus voor onze jongens en een 2 op 2 voorlopig op de deze eindronde.

 

Wedstrijd 3: OLSE Merksem – Sporting Pelt   17 - 6

Onze 3de wedstrijd zou een eerste waardemeter zijn tegen een Limburgse ploeg, sinds aanvang van de competitie. Bij aanvang was het voor onze jongens even aftasten wat Pelt allemaal in zijn mars had. Na deze korte verkenningsronde, liet coach Dirk zijn machine op volle toeren draaien en waren onze jongens niet meer te houden. 

Een krachtmeting die duidelijk voor onze jongens was en waarbij we complimenten mochten ontvangen van Limburgse kant.

 

Wedstrijd 4: Apolloon Spurs – OLSE Merksem   5 – 18

Deze 4de wedstrijd van onze J16 was, na Izegem op de Bart Coppens-cup, een 2de kennismaking met een team uit de top van de regio Oost-West. 

En wat een kennismaking. Na nog geen 10 minuten stond er 0 – 11 op het scorebord. 0 – 11! U leest het goed. Onze jongens lieten geen spaander heel van hun tegenstander. Verdedigend enorm sterk, en als er al eens een gaatje was, haalde onze keeper alles, maar dan ook alles uit zijn goal. Aanvallend waren onze jongens niet te stoppen.

Deze tussenstand gaf coach Dirk de gelegenheid om de youngsters het veld op te sturen. En dan nog namen onze jongens de bovenhand van hun tegenstander.

----------------

Een geslaagde VHV-kwalificatieronde voor onze jongens, een meer dan tevreden coach Dirk, waarbij een plaatsje in de VHV-eindronde werd veiliggesteld. En dat met een doelsaldo van +43 na 4 wedstrijdjes van 20 minuten!!!
 

Niets dan tevreden ouders en grootouders in de tribune. Als (groot)ouders willen we onze jongens en coaches dan ook bedanken voor deze dag. Rune, Vince, Ward, Toon, Wolf, Matte, Mauro, Kristjan, Robbe, Maiko, Léon én Dirk, een staande ovatie voor jullie.
 

In onze competitie resten ons nog 2 wedstrijden, wedstrijden die nog nodig zijn om te bepalen wie de titel pakt in onze AVB-regio. Maar gisteren hebben onze jongens een duidelijk statement gemaakt.

Nog een woordje van dank aan Jarno, keeper van ons fanionteam, die als assistent fungeerde naast coach Dirk en ook zijn aandeel heeft in de wedstrijden van onze jongens.

 

Ook Jeroen bedanken we om als scheidsrechter enkele wedstrijden van deze VHV- kwalificatieronde te leiden. Kris en Miguel waren dan weer onze mannen aan de wedstrijdtafel, bedankt hiervoor.

bottom of page