top of page
J16 VHV Vlaams Kampioen 2023.jpeg

OLSE Merksem – HUBO Handbal             31 – 21

In de 9ste maand van het handbalseizoen was daar dan eindelijk het moment waar we met velen hebben naar uitgekeken: de Vlaamse handbalfinale voor onze J16. De finale vond plaats in onze eigenste tempel: De Rode Loop.
 

Op deze zonnige 20ste mei stond de wedstrijd van onze jongens gepland als 4de wedstrijd van de finaledag. Tegenstander waren de J16 van HUBO Tongeren. De tribunes zaten vol, de interesse voor deze wedstrijd lag enorm hoog en heel wat spelers uit alle gelederen van de club wilden dan ook getuige zijn van deze hoogdag.

Vlaanderens mooiste is de onze!!!! (Spoiler-alert)

Onze jongens waren klaar voor deze wedstrijd. Als je ze een jaar lang volgt, weet je en zie je dat gewoon. Geen strakke zenuwen, gewoon handballen. Na een gelijk opgaande 5 minuten, waar HUBO kort het voortouw nam met 2 goaltjes verschil, namen onze jongens het ‘commando’ over. Vanaf dan zou niets of niemand onze jongens nog in de weg staan. Verdedigend stond de bevreesde muur ‘pal’, Ward stond in zijn goal nog ‘paller’. Aanvallend werden verschillende wissels uitgevoerd, wissels waar HUBO totaal geen vat op had. Vanuit alle hoeken werd gescoord. Bij de rust stond er 15 – 8 op het scorebord, duidelijk in het voordeel van onze jongens.
 

In de 2de helft gingen onze J16 op hun elan door. Verdedigend geen doorkomen aan en als er een bal doorging stond daar nog steeds Ward. Aanvallend kreeg HUBO nog steeds geen vat op onze jongens. Ward gooide lijf en leed voor elke bal, zelfs het ‘smoelwerk’ werd in de strijd gegooid. Rode kaart voor de HUBO-speler en even rust voor Ward. Hierop mocht Robbe plaatsnemen tussen de palen, maar dit is geen verzwakking voor ons team. Tussendoor werd nog een paar keer de doelpaal van de HUBO-keeper geviseerd, maar de eindwinst is nooit meer in het gedrang gekomen. Eindstand 31 – 21.

 

Proficiat aan onze ganse J16-ploeg, een formidabele wedstrijd met een fantastisch resultaat. Door hard te werken hebben jullie je zelf beloont. Aan coach Dirk een dikke MERCI om onze jongens te blijven pushen en een dikke proficiat om deze titel op je palmares bij te schrijven. Ook een dank je wel aan assistent-coaches Jarno, Willem en Jeroen om Dirk te helpen rustig te blijven!

Aan de aanwezige supporters, ouders, grootouders, nonkels tantes,… een welgemeende dank u om onze jongens naar winst te ‘brullen’. Aan de aanwezige jeugdspelers een dikke dank je wel om onze J16 aan te vuren naar de overwinning. Aan de aanwezige Heren 1-spelers bedankt om er te zijn voor onze jongens en te brullen als echte Leeuwen.

Dit verhaal is echter nog niet gedaan. Volgende week zaterdag om 13:45u spelen onze J16 voor de Belgische titel. Ze spelen er tegen de Waalse kampioen Doornik. De wedstrijd zelf gaat door in Bocholt. Al de voornoemde supporters worden terug verwacht om de J16 naar de overwinning te brullen!

bottom of page