top of page
IMG-20230108-WA0000.jpg

Verslag van het Bart Coppens Tornooi 

Op zondag 8 januari trokken we met JM14 naar Roeselare om veel plezier te beleven tijdens een dagje handballen. Dat we daarvoor vroeg uit de veren moesten kon je bij enkele spelers nog merken tijdens de autorit en de opwarming.

De eerste wedstrijd tegen Izegem kondigde zich aan als een pittig duel. Ondanks nog wat slaperige benen stond onze verdediging degelijk en Rares timmerde zijn doel dicht gesteund door het zonnetje in zijn rug (zelfs een beetje in de ogen van de Izegemse aanvallers). Mooie acties in aanval, onze ongrijpbare opbouwers en iedereen die zijn beste beentje voorzette resulteerde in een verdiende 5-10 zege.

Na een uurtje rust kregen we dan de thuisploeg Roeselare als tegenstander. De verdediging stond iets minder scherp waardoor Roeselare enkele eenvoudige kansen kreeg. Scott corrigeerde een defensief foutje door een heel knap doelpunt aan de overzijde en hield nadien net als Manuela knap zijn aanvaller af. Na 20’ stond er een 11-5 overwinning op het bord.

Onze derde wedstrijd speelden we tegen Handball Neuville, een jong team dat de jonge snaken van ons team nog kenden van het afgelopen Artevelde tornooi in Gent. We waren dus gewaarschuwd voor hun technische en tactische kwaliteiten. Met flitsende acties in aanval (o.l.v. Mats en Tijs) speelden we hun hoge dekking zoek, van alle kanten kwamen we tot scoren en ook onze dekking stond behoorlijk. De vaardige Franse spelers speelden onze dekking af en toe zoek, maar geen nood, zolang we bleven scoren zag het er goed uit. Via een prachtig doelpunt van op hoek van Matz knakte het geloof bij de tegenstander. Zelfs de poging om zonder doelman te spelen bracht Neuville niet meer bij. Een mooie wedstrijd eindigde op 15-10 en quasi zekerheid van de finale.

Omdat de derde wedstrijd heel wat energie kostte en enkele minder tot speeltijd kwamen, beslisten de trainers om tegen Dendermonde met verrassend en enthousiast team te beginnen. Het liep vlot met alle eerstejaars onder leiding van dirigent Rune, hij liet Mats, Tijs, Victor en Kobe vlotjes scoren. Giullia maakte het doelpunt van de wedstrijd door een fout af te geven, zelf te dribbelen naar doel en magistraal af te werken. Een bewijs dat de toekomst van geel-blauw en groen heel mooi oogt. 11-2 winst en finaleplaats verzekerd. 

Ook de laatste groepsmatch tegen Thor wisselden we goed door om zo fris als mogelijk aan de finale te kunnen starten. Seppe die de vorige wedstrijd mocht rustten kreeg nu het dirigentstokje in handen en ook hij liet het team netjes draaien, doelpunten van op alle plaatsen (o.a. Dieter die op opbouw alles en iedereen voorbij sprong), de verdediging was door de vele nieuwe plaatsen ietsje minder scherp, vooral de terugkaatsende ballen waren allen voor Thor, een werkpuntje voor de toekomst. Desondanks een vrij vlotte 13-8 zege voor onze toppers

FINALE MERKSEM - NEUVILLE

Voor sommigen de eerste keer dat ze een finale mochten betwisten met op het ene gezicht al wat meer spanning dan het andere. Neuville trachtte onze schutters Seppe en Rune met een hoge pressing op afstand te houden. Dat lukt hen aardig tot Mats en Victor het welletjes vonden en ze samen het gaatje in de dekking vonden. Eindelijk op het scorebord na 4min spelen. De stress was meteen verdwenen, een ijzersterke dekking met Tijs, Victor en Kobe in een glansrol maakten de trainers enorm trots. Wat Rares achter die dekking presteerde was monsterlijk knap, “MONSTER” is dan ook zijn bijnaam volgens het team. Als dan ook Seppe zijn “bommen” bovenhaalde, voelden de spelers van Neuville de bui hangen. Door vermoeidheid bleef het echter spannend, Rune nam alle twijfels weg en zette ons op 7-2 met nog 5 min op de klok. Wat Neuville ook probeerde er was geen doorkomen aan, de dekking stond in de finale als een muur. De trainers wisselden zodat iedereen kon meegenieten van deze knappe tornooiwinst. Joline kreeg de eer het laatste doelpunt te maken na een sublieme assist van Tijs. WAT EEN TEAMPRESTATIE !!!

Iedereen heeft zijn bijdrage in deze overwinning, we verdedigden vandaag geweldig als team, steekjes die iemand liet vallen losten we als team op, we scoorden van overal en bijna door iedereen. Dat maakt ons een leuk handballend team en dat terwijl we niet eens volledig waren.

Geloof in jullie zelf, kom zoveel mogelijk trainen, dan kunnen we blijven groeien als team en zijn we benieuwd waar het team dit seizoen gaat eindigen.

bottom of page