ARTEVELDE CUP MEI 2022

Op donderdag 26 mei vertrokken een 40tal spelers van JM12 – JM14 en JM16 naar Gent om er voor 3 dagen hun tenten op te slaan op de weide van het Don Bosco college in Zwijnaarde, dit onder kundige leiding van logistiek verantwoordelijke Jeroen, bijgestaan door de teambegeleiders en nog een 10tal ouders . Het mooie weer was ook van de partij zodat er duchtig gesmeerd werd met zonnecrème.

Sportief was dit tornooi een groot succes:

  • De JM12 met heel veel eerste jaars stonden hun mannetje en misten zaterdag één van hun toppers maar behaalden toch een mooie 8ste plaats.

  • De JM14 misten nipt de finale omdat ze tegen een veel “groter” Kortessem onderuit gingen en zo de revanche tegen Sint Truiden niet konden spelen. Eigenaardigheidje : ze wonnen 5 keer met 11 – 10 ! en eindigden nog op een mooie 3de plaats.

  • De JM16 met de nieuwe Schotense spelers startten slecht maar hadden geluk dat ze nipt met het doelsaldo de laatste drie plaatsen haalden. Op zaterdag kon het niet meer stuk en speelden ze de pannen van het dak tegen Kortrijk (4de in de VHV) en Kortessem (eindronde VHV) om uiteindelijk de 1ste plaats te bemachtigen. Dit met mooi handbal en met de nieuwe jongens die goed geïntegreerd zijn. Dit belooft voor volgend jaar.

Vooral de samenhang en het supporteren voor elkaar deed deugd voor iedereen die met de jeugd van Merksem begaan is;

Een tevreden Sportief Jeugdcoördinator.
Dirk Jaspers