Op zondag 9 september zijn het onze Dames die als eerste de nieuwe competitie starten. Meteen een verplaatsing naar Brussel. We hadden een gesprek met de nieuwe damestrainers, Hans de Rooij.

Eind mei heb je de ploeg overgenomen van Ron en ben jij vrijwel meteen weer beginnen trainen met de groep en na enkele weken pauze heb je de draad al weer opgenomen.

Hoe verliep de voorbereiding volgens jou?

"Wel qua ambitie met de meisjes gaat het goed! De opkomst valt niet tegen maar ik wil altijd iedereen om mee te kunnen werken. Dat is voorlopig niet zo en dan zie je dat de stappen minder groot zijn dan ik zou willen omdat je telkens weer schakels mist. Maar er is elke week progressie zowel op ploegniveau als persoonlijk. Daar kan je absoluut niet naast!"

"Ik wist al 2 jaar geleden (samenwerking afgesprongen) dat deze ploeg veel kwaliteit had, dat is nu enkel maar bevestigd. Ik denk dat zowel mijn ambitie als die van de ploeg goed bij elkaar passen. Het is te hopen dat ze in mij ook vinden wat ze zelf zoeken en ik merk ook dat er ondanks de ervaring van de meesten, toch nog heel wat details te verbeteren zijn."

 

Wat zijn jou ambities en die van de ploeg?

"Laat ik zeggen dat ik dan niet weet..." :-)

"Er is toch wel de ambitie om een plezant handbaljaar gaan krijgen, met goed spel, overwinningen,... maar er ligt niet een lat van hoge ambitie in de zin van 'het kan allemaal, maar het moet niet', wat zeker niet negatief bedoeld is. Ik denk zelfs dat dit in de situatie van de speelsters en mezelf positief is! Dit kan wel eens bijdragen tot het succes. Het is meer een troef dan een minpunt."

 

De samenwerking of ondersteuning vanuit Dames 2 werd de voorbije jaren nauwelijks of niet gebruikt. Hoe zie je zelf de rol van deze 2de ploeg?

"Ik denk dat je sowieso nooit kan praten van een D1 en een D2 apart... Er moet altijd samenhang zijn, ondersteuning naar elkaar. En de eerste kleine stapjes zijn gemaakt en er is overleg met Inez (Timmermans) om dit in de loop van het seizoen te verbeteren."

 

Hoe voel jij je als een club bij Merksem?

"Het is een leuke club, en zeker een hele toffe damesgroep, maar ik zie heel wat punten voor verbetering. Vooral naar dameskant is er bv te weinig doorstroming. Ik voel me hier wel goed en deze ploeg past ook in mijn totaalbeeld gecombineerd met de talententraining in Nederland."

 

Tot slot: Wat is je prognose voor dit seizoen?

"Ik heb daarin geen prognoses. Als je het goed doet, dan eindig je hoog. Maar zeggen 1ste, 2de, 3de,... geen idee. Ik ken de concurrentie nog niet voldoende. We zien wel hoe het loopt!"

Wij wensen onze dames en hun trainer uiteraard heel veel succes voor het nieuwe seizoen!

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Instagram App Icon

Merksem Handbal wordt ondersteund door het topsportfonds