top of page

Piotr Konitz, nieuwe trainer Merksem Handbal

Merksem Handbal wil terug naar de BeNeLeague en om dat te bereiken slaan ze een nieuwe weg in. Voor de komende 3 seizoen is Piotr Konitz aangetrokken als trainer voor de Fanion ploeg. Konitz was afgelopen jaar nog succesvol met Volendam, waarmee hij op een haar na het kampioenschap van Nederland moest laten aan de Limburgers van OCI Lions.

Piotr Konitz kwam in 1989 naar Nederland om uit te komen voor Tachos Waalwijk, waar hij na 5 seizoen als speler, en nog 14 seizoenen als trainer actief zou zijn. Na Tachos volgde Bevo van 2008-2011, waar hij door gezondheidsproblemen moest stoppen.

Na enkele jaren HaRo, waar hij een zeer jonge groep naar de eredivisie bracht, was hij het afgelopen jaar in Volendam, waarmee hij bijna het kampioenschap van Nederland binnen haalde.

Bij Merksem zal Dirk Jaspers, afgelopen seizoenen ook al werkzaam in onze club, volgend seizoen doorschuiven naar het tweede team, om de doorstroming van jonge spelers naar het eerste team te begeleiden. Verder vindt Piotr bij Merksem ook nog zijn oud-teamgenoot uit de Poolse Nationale Ploeg, Robert Goliath, die zich wederom zal ontfermen over de keepers.

Merksem wil samen samen met haar sponsors en Stad Antwerpen een stap maken in de opleiding van jonge spelers, om met deze spelers terug te keren naar de BeNeLeague. De trainersstaf Piotr, Dirk, en Robert hebben mede daarom tot een verbintenis van tenminste 3 jaar besloten.

“Met Konitz als hoofdtrainer denken we in Antwerpen een toptrainer te hebben binnengehaald, die uiteindelijk, en dan bedoelen we niet binnen 1 jaar, de ploeg kan doen terug keren naar de plek waar wij vinden dat we thuis horen. “, aldus het management van Merksem Handbal.

bottom of page